A legfrissebb adatok szerint már kijelenthető, Amerika új elnöke: Joe Biden.

Néhány érdekes adat a Facebook kampányok költéséről

A 2020-as elnökválasztáson a Facebook minden eddiginél nagyobb szerepet játszott, hiszen a jelöltek nem tarthattak annyi személyes eseményt a világméretű COVID-19 válság miatt.

A Facebook Ad Library adatai alapján Október 24. és 30. között Donald Trump elnök kampánya során 4,48 millió dollárt költött Facebook hirdetésekre, míg ellenfele Joe Biden volt alelnök Facebook kampánya 9,28 millió dollárba került – olvasható a Forbes oldalán.

joe biden facebook

Forrás: Facebook

A Facebook Ads Library jelentése szerint Biden oldala 6.1 millió USA dollárt költött 19.336 különböző hirdetésre október 25. és október 31. között.

Ezalatt Donald Trump oldala 2.9 millió USA dollárt költött 53.817 különböző típusú Facebook hirdetésre.

Jól látható a költésekből, hogy a négy évvel ezelőtti 2016-os Trump győzelméből kiindulva Joe Biden csapata már a nyártól kezdve folyamatosan többet költött Trumphoz képest Facebook kampányokra az idei választáskor.

Érdemes azt is tudni, hogy a Cambridge Analytica által fejlesztett algoritmus alkalmazása nagyban segítette Donald Trump 2016-os kampányát, hiszen az akkoriban még elérhető kiskapuit kihasználva mikro célzások millióival terjesztette hivatalos, illetve álhíreit.

Az elnökjelöltek ilyen kreatívokat használtak

facebook kreatívok

Eltérő kommunikációt alkalmaztak az elnökjelöltek

Ami a reklámok tartalmát illeti, Trump Facebook üzeneteiben támadó stílusban hangsúlyozta ki a félelemkeltést és egyéb negatív érzelmeket – mondta az Indiana Egyetem marketing professzora Beth Fossen.

Eközben Joe Biden hirdetéseivel arra koncentrált, hogy a szavazókat eljuttassa az urnákhoz, valamint más üzeneteket is közvetítsenek, beleértve a hadsereg támogatását is – jegyzi meg a közösségi média marketing szakember.

A hirdetési szakértő úgy gondolja, hogy a Biden-kampány talán észrevette, hogy a katonai gondolkodású szavazók és veteránok a bizonytalan szavazók között vannak és rájuk is építették a kampányukat.

Összegzésül elmondhatjuk, hogy Joe Biden sikeréhez hozzájárulhatott az, hogy kampányaiban ügyesen alkalmazta a mindig népszerű Obamával kapcsolatos történeteit, és kiemelte, hogy mennyire fontos számára a választói részvétel is.

Ez a cikk a Forbes magazin november 02.-ai írása alapján készült, de ezzel kapcsolatban több hazai online hírportál is írt, mint például a Profitline.hu, Media1.hu és a Origo.hu is.

Olvastad már előző cikkünket? Ha nem, akkor kattints ide: Hogyan emelkedj ki weboldaladdal a konkurensek közül?