Digitális videóhirdetés

A videóhirdetések uralják a digitális reklámpiacot, hiszen a vállalkozások 86%-a használt videókat marketingstratégiájukban 2021-ben – olvasható wyzowl.com oldalán.

Ha Te nem ezt a formátumot használod az ügyfelek bevonzására, akkor a versenytársaid szinte biztosan használják!

Miért olyan népszerű a videóhirdetés?

A videóhirdetések népszerűségének egy rendkívül egyszerű oka van – működik.

Egy nem régi fogyasztói felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek 84%-át befolyásolta a döntésben egy videó megtekintése mielőtt megvásárolt egy terméket, vagy igénybevett egy szolgáltatást.

Ugyanez a tanulmány azt is megállapította, hogy a fogyasztók több mint kétszer nagyobb valószínűséggel osztanak meg videókat, mint más típusú tartalmakat, és a leggyakrabban készített videótípusok a magyarázó videók voltak.

digitális videóhirdetés

Forrás: wyzowl.com

Hogyan segítheti a videóhirdetés a vállalkozásodat?

A videohirdetések segíthetnek láthatóbbá tenni márkádat a Google keresési eredményekben, a közösségi médiában és az interneten.

A különféle típusú webhelyeken – a közösségi média platformoktól kezdve a hírportálokon át a céges oldalakig – a digitális marketing szakemberek elképesztő mennyiségű videótartalmat alkalmaznak, hogy elérjék a közönségüket.

Legyen szó oktatási tartalomról, jelentésekről, szórakoztatásról vagy hirdetésekről, a vállalatok felismerték, hogy a kiváló minőségű videók képesek mélyen és jelentőségteljesen bevonni a felhasználókat.

Videóhirdetések megtérülése

A wyzowl.com adatai alapján a megkérdezett vállalkozások 87 százalékának a videó segített növelni a forgalmat, valamint 81 százalékuknak a videó közvetlenül segített az eladások növelésében.

videóhirdetés roi

A modern webet ma már a videó mozgatja, ami még 15 évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlennek tűnt, nagyrészt a személyes mobileszközöknek és a mindenhol jelenlévő, megbízható, nagy sebességű internetkapcsolatnak köszönhetően.

A 2000-es évek elején az egyetlen hely, ahol videókat nézhettek az emberek az interneten, a YouTube nevű niche oldal volt.

A digitális videóreklámok fellendülését mi sem bizonyítja jobban, mint például:

  • A Snapchat továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő közösségi média platform, nagyrészt a videós történetei alapján.
  • Az Instagram sikereket ért el egy hasonló funkció bevezetésével a platformján.
  • A TikTok a Google-t megelőzve a világ leglátogatottabb webhelye lett 2021-ben.
  • A YouTube adatai szerint a felhasználók naponta több mint 1 milliárd órányi videót néztek meg az oldalon.

Mindegy, hogy felnyitod a laptopodat, kattintasz a telefonodra, vagy bekapcsolod az okostévédet, a videós tartalmakat nem tudod kikerülni.

A jól megtervezett logók és a jó minőségű szalaghirdetések nagyon hatékonyak lehetnek az érdeklődés felkeltésében. Azonban a videohirdetések lehetőséget kínálnak a cégek számára, hogy már a kezdetektől mélyebb szinten tudjanak kapcsolódni a közönségükhöz vizuálisan, melynek révén hosszabb távú elköteleződést érhetnek el.

A digitális videóhirdetés olyan stratégia, amely bármilyen típusú vállalatnál működik: B2B vagy B2C, vállalati vagy kis- és középvállalkozás, illetve csúcstechnológiás termékek esetében is.

Konklúzió: A digitális videóhirdetésekre fordított költések a becslések szerint 2021-ben meghaladták az 55 milliárd dollárt csak az Egyesült Államokban, és nem tapasztalni a lassulás jeleit.

A statista adatai szerint a szakértők azt jósolják, hogy 2023 végére meghaladja majd a 78,5 milliárd dollárt.

Ha a videóhirdetés még nem része vállalkozásod marketingstratégiájának, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maximumbusiness.hu