Facebook analitika megszűnése

2021. június 30-án leállítják a Facebook Analytics szolgáltatást, így a marketingeseknek kevesebb, mint három hónap áll rendelkezésükre, hogy más alternatívát találjanak.

2021. június 30. után a Facebook Analytics már nem lesz elérhető, ezért addig van időd arra, hogy letöltsd a diagramokat és a táblázatokat, hozzáférj a jelentésekhez, és megnézd az elemzési adatokat. Erről bővebben itt olvashatsz.

A Facebook analitikából így töltheted le a fontos adatokat a számítógépedre:

  • Az adatok CSV-fájlba történő exportálásához az asztali Facebook Analytics szolgáltatásból kattints az egyes diagramok, vagy táblázatok jobb felső sarkában található nyílra, majd válaszd az Exportálás CSV-fájlba lehetőséget.
  • Kövesd a megjelenő útmutatást.

facebook analitika megszűnése

A számítógéped CSV-fájl formájában fogja letölteni a diagram adatait.

A vállalat nem indokolja a Facebook Analytics bezárását, ehelyett más üzleti eszközökre, illetve alternatív mérési eszközökre irányítja a felhasználókat, amelyek nem a legjobb alternatívák.

A Facebook a következő üzleti eszközökre hívja fel a felhasználók figyelmét az Analytics eltávolítása után, melyekkel nyomon követheted a Facebook és Instagram hirdetéseidet:

  • Facebook Business Suite: ennek használatával kezelheted az üzleti Facebook- és Instagram-fiókjaidat, és részletes elemzési adatokhoz juthatsz a célközönségedről, a tartalmaidról és a trendekről.
  • Hirdetéskezelő: ebben megtekintheted és módosíthatod valamennyi Facebook hirdetési kampányodat, hirdetéssorozatodat és hirdetéseidet, és láthatod ezeknek az eredményeit is.
  • Eseménykezelő: ennek segítségével beállíthatod és kezelheted a Facebook Business-eszközöket, köztük a Facebook-pixelt és a Konverziók API-t, továbbá jelentéseket kaphatsz a weboldaladon, az alkalmazásodban és a fizikai boltodban végrehajtott műveletekről is.

Ha te is PPC szakember vagy, akkor a fenti eszközök kombinációjával, képes leszel ugyanazokat a feladatokat végrehajtani, amelyeket a Facebook analitika szolgáltatásban szoktál elvégezni.

Fontos azt is tudnod, hogy a konverziós adatokat már nehezebb nyomon követni bármilyen eszköz használatával, legyen itt szó a Facebook analitikáról, vagy más eszközökről. Ennek pedig oka az iOS 14 frissítés, amely megkérdezi a felhasználókat, hogy szeretnék-e vagy nem, hogy az alkalmazás nyomonkövesse őket a telefonjukon.

Ha egy felhasználó azt mondja, hogy nem akarja, hogy a Facebook alkalmazás nyomon kövesse őt, akkor a PPC-s szakember nem kaphat ugyanolyan hasznos konverziós adatokat, mint korábban. Erről bővebben a Facebook fejlesztői felületén olvashatsz.

Előző cikkünkhöz látogass el ide: WordPress weboldal karbantartás lépései.

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maximumbusiness.hu