A Magyar Marketing Fesztivál immár tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit, és úgy tűnik, minden eddiginél nagyobb lendülettel. Ez a rendezvény egy mérföldkő volt a marketing szakma naptárában, ahol a legfrissebb trendek, innovációk és szakmai újdonságok kerültek bemutatásra.

Miért vitathatatlan a fesztivál jelentősége? Miért volt az idei minden szempontból különleges? Az alábbi sorokból minden kiderül!

 

Magyar Marketing Fesztivál: túl a trendeken

A Magyar Marketing Fesztivál tizenegyedik 11. születésnapja önmagában is lenyűgöző teljesítmény egy ilyen dinamikusan változó iparágban, mint a marketing.

Ez az évforduló azonban nem csak a múltról szól, hanem arról is, hogyan nőtte ki magát a fesztivál Magyarország legnagyobb, kifejezetten üzleti- és marketing trendekkel foglalkozó rendezvényévé.

Magyar Marketing Fesztivál - túl a trendeken

A fesztivál sikere nem véletlen

Szervezői minden évben képesek megújulni, és olyan programokkal előállni, amelyek valódi értéket nyújtanak a résztvevők számára.

Jelentőségét tovább növeli, hogy itt nem csak hallani lehet a legújabb trendekről és technológiákról, hanem valós kapcsolatokat is építeni a szakma kiemelkedő képviselőivel.

Networking, tudásmegosztás, új ötletek és inspiráció – ezek teszik a Magyar Marketing Fesztivált minden évben ismét elkerülhetetlen állomássá a marketing szakemberek számára.

 

Az idei fesztivál kínálata különösen gazdag volt

A mesterséges intelligencia alkalmazásától kezdve a közösségi média legújabb trükkjein át a munka-magánélet egyensúlyának megteremtéséig, számos témában kaphattak új ismereteket és friss perspektívákat a résztvevők.

Az előadások és workshopok mellett a kiállítói standok is rengeteg lehetőséget kínáltak a legújabb szolgáltatások és termékek megismerésére.

2024-es Marketing Fesztivál kiállítói

A fesztivál kiemelkedő pillanatai

Az idei év kiemelkedő pillanatai között szerepeltek olyan előadások és workshopok, amelyek nem csak elméleti tudást kínáltak, hanem konkrét, gyakorlati megoldásokat is a mindennapi marketing kihívásokra.

 

A legemlékezetesebb előadások és workshop

Az egyik leginkább várt előadás a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásairól szólt a marketingben.

A résztvevők betekintést nyerhettek abba, hogyan használhatják az AI-t

 • a fogyasztói magatartás elemzésére,
 • személyre szabott marketing üzenetek létrehozására,
 • hogyan tehetik hatékonyabbá a keresőmotor-optimalizálást.

Konkrét példákon keresztül nyert bizonyosságot, hogy az AI nem csak egy távoli jövőbeli ígéret, hanem már ma is hatalmas előnyöket kínál a marketing világában.

 

Nem maradhattak el a közösségi média újdonságai sem

Workshop keretein belül sajátították el a résztvevők, hogyan alkalmazzák a legújabb közösségi média trendeket, mint például rövid videók és élő közvetítések, hogy növeljék márkájuk láthatóságát és elkötelezettségét.

Szakértő előadók osztották meg a legjobb gyakorlatokat és eszközöket, amelyek segítségével a márkák ki tudnak emelkedni a zajos közösségi médiában.

 

Kiemelt előadók és szakértők fesztiválja

A színpadon neves előadók, online marketing szakértők osztották meg tudásukat, akik a prioritások és célok meghatározásának fontosságát is hangsúlyozták a digitális marketing stratégiákban.

Rávilágítottak arra, hogy a sikeres marketing nem csak a legújabb eszközök és platformok ismeretét igényli, hanem a célok világos meghatározását és a prioritások helyes beállítását is.

Az előadások során kiderült az is, hogy a közösségi média világában hogyan lehet sikeresen navigálni a folyamatosan változó trendek között, és hogyan lehet ezeket az újításokat a márkák előnyére fordítani.

 

2024-es marketing trendek, melyeket nem tartottak titokban

Több előadás és panelbeszélgetés foglalkozott a legújabb trendekkel és azokkal az újdonságokkal, amelyek a közeljövőben meghatározhatják a marketing irányelveit.

Ezek a trendek azon túl, hogy a technológiai fejlődésre épülnek, a fogyasztói magatartás változásaira is reflektálnak, így alapvetően befolyásolják a márkák és vállalkozások stratégiáit.

Magyar Marketing Fesztivál - marketing trendek 2024

 

Az AI és a gépi tanulás továbbra is dominál

Különösen az adatelemzés, a fogyasztói viselkedés előrejelzése és a személyre szabott tartalom létrehozása terén. Az előadások során kiderült, hogy az AI képes arra, hogy radikálisan alakítsa át a vásárlói élményt, lehetővé téve a márkák számára, hogy pontosabban célozzák meg és szólítsák meg célközönségüket.

 

A rövid videós tartalmak népszerűsége robbanásszerűen nőtt

A TikTok és hasonló platformok hatására ez a trend várhatóan tovább erősödik 2024-ben is, hiszen a fogyasztók egyre inkább a

 • gyorsan fogyasztható,
 • szórakoztató,
 • interaktív

tartalmak felé fordulnak.

Az előadók hangsúlyozták, hogy a márkáknak alkalmazkodniuk kell ehhez a változáshoz, ha szeretnék megtartani közönségük figyelmét.

 

Mit okozott a fogyasztói tudatosság növekedése?

A vállalatok fenntarthatósági erőfeszítései és társadalmi felelősségvállalása egyre fontosabbá válik. A fesztiválon esettanulmányokat mutattak be, hogy a márkák hogyan kommunikálják erőfeszítéseiket, és hogyan építik be ezeket marketing stratégiáikba, erősítve ezzel vásárlói lojalitást és márkaképet.

 

Hogyan változott a személyre szabott élmények és interaktivitás?

A technológia fejlődésével párhuzamosan a fogyasztók elvárásai is magasabbak lettek a személyre szabott élményekkel szemben. A vállalatoknak ezért egyre több adatot kell felhasználniuk ahhoz, hogy valóban egyedi és releváns tartalmat kínáljanak.

Az interaktivitás, mint például az élő közvetítések elengedhetetlen eleme lett a modern marketingnek.

 

Újdonságok a marketing világában

A fesztivál során nem csak a jövőbeli trendek kerültek terítékre, hanem azok az új eszközök és platformok is, amelyekkel a marketing szakembereknek naprakészeknek kell lenniük.

Az új cookie szabályozások és adatvédelmi irányelvek, valamint a keresőmotorok és közösségi média platformok algoritmusainak változásai mind olyan témák, amelyek jelentős hatással vannak a digitális marketingre.

 

A fesztivál hatása a résztvevőkre

A Magyar Marketing Fesztivál egyedülálló lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy:

 • közvetlenül kapcsolatba lépjenek a szakma vezetőivel,
 • megismerjék a legfrissebb piaci trendeket és az új technológiai innovációkat.

Ez a közvetlen érintkezés és tudásmegosztás rendkívül értékes, hiszen lehetővé teszi, hogy a szakemberek naprakészek maradjanak, és azonnal alkalmazhassák az újonnan szerzett ismereteiket saját stratégiájukban.

 

Inspiráció és új perspektívák

A résztvevők számára lehetőség nyílt arra, hogy kilépjenek a mindennapi munka rutinjából, és új ötletekkel térjenek vissza. Ez a frissített nézőpont segíthet abban, hogy új megoldásokat találjanak a régi problémákra, vagy teljesen új irányokat határozzanak meg vállalkozásaik és karrierjük számára.

 

A Magyar Marketing Fesztivál hatása a szakmára

A fesztivál nem csak az egyéni résztvevők számára nyújt értéket, hanem a marketing szakma egészére is pozitív hatással van. Az ilyen típusú események elősegítik a tudásmegosztást és a legjobb gyakorlatok terjedését, ami hozzájárul a szakma fejlődéséhez és innovációjához.

 

Platformot biztosított a szakmai vitákhoz és párbeszédhez

Ez elengedhetetlen a folyamatos fejlődéshez. A különböző nézőpontok és tapasztalatok összecsapása új megoldások születését eredményezheti, amelyek előre mozdíthatják a marketinget, mint szakmát.

A közös élmények és a személyes találkozók erősítik a szakmai kapcsolatokat, ami növeli a közösség koherenciáját és összetartását.

 

Sikeres vezetői stratégiák a marketingben

Ez a fesztivál nem csak a legújabb trendek és technológiák bemutatóhelye volt, hanem egy olyan fórum is, ahol a sikeres vezetői stratégiák kerültek megvitatásra.

A marketing világában a vezetők szerepe kritikus, hiszen az, hogy döntésekkel, stratégiával, hogyan inspirálják csapataikat, jelentős hatással vannak a vállalatok sikerére.

Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a kulcsfontosságú tanulságokat és tippeket, amelyek a fesztiválon elhangzottak.

Magyar Marketing Fesztivál - sikeres vezetők

 

Célok és prioritások meghatározása

Az előadások kiemelték, hogy a vezetőknek tisztában kell lenniük azzal, milyen irányba szeretnék vinni a vállalatot, és milyen lépéseket kell tenni ennek eléréséhez.
A célok meghatározása segít fókuszálni az erőforrásokat és irányítani a csapat munkáját.

 

A sikeres marketing vezető nem csak irányít, hanem inspirál

A fesztiválon számos előadó hangsúlyozta a motiváció és a pozitív munkakörnyezet fontosságát. Az inspiráló vezetés magában foglalja a nyitottságot az új ötletekre, a csapat tagjainak bátorítását saját kezdeményezéseik megvalósítására, és a sikerek elismerését.

 

Mi a modern marketing vezetők egyik legnagyobb erőssége?

Adatokból való tanulás és az adatvezérelt döntéshozatal.

Az előadások során kiemelték, hogy a piaci trendek, fogyasztói magatartás és kampányteljesítmény elemzése alapvető a hatékony stratégiák kialakításához.

Az adatok mélyreható ismerete lehetővé teszi a vezetők számára, hogy tájékozott döntéseket hozzanak és gyorsan reagáljanak a piaci változásokra.

 

Miért építsd marketinged az innováció és a kockázatvállalás kettősére?

A marketing területén való siker gyakran az innovációra és a kockázatvállalásra épül.

A fesztiválon szereplő vezetők megosztották, hogy a kreatív megoldások és az új megközelítések kipróbálása elengedhetetlen a piaci előny megszerzéséhez.
Azonban fontos az egyensúly megtartása a kockázatok átgondolt vállalása és a felelősségteljes döntéshozatal között.

 

Folyamatos tanulás és fejlődés

A marketing világa állandóan változik, így a vezetőknek is lépést kell tartaniuk az új trendekkel, technológiákkal és módszerekkel. A fesztivál előadói kiemelték a folyamatos tanulás és szakmai fejlődés jelentőségét. A sikeres vezetők soha nem elégszenek meg a jelenlegi tudásukkal; mindig keresik az új lehetőségeket a tanulásra és a fejlődésre.

 

Munka-magánélet egyensúlya a marketing szakmában

A marketing világában, ahol a gyors tempó és a folyamatos változások jellemzőek, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése különösen nagy kihívást jelent.

A Magyar Marketing Fesztivál előadás és workshop keretében is foglalkozott a témával, kiemelve annak fontosságát, hogy a marketing szakemberek megtalálják azt az egyensúlyt, amely lehetővé teszi számukra, hogy sikeresek legyenek a munkájukban, miközben gondoskodnak saját magukról és kapcsolataik ápolásáról.

 

Időgazdálkodás és határidőnaplók

Az időgazdálkodás kulcsfontosságú a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésében. A fesztiválon szereplő előadók hangsúlyozták a határidőnaplók és a digitális eszközök használatának fontosságát, amelyek segítenek a feladatok priorizálásában és az idő hatékony beosztásában.

A cél az, hogy elkerüljük a túlterheltséget és biztosítsuk, hogy legyen időnk a munkán kívüli tevékenységekre is.

 

Digitális detox és kikapcsolódás

A digitális eszközök állandó használata növelheti a stressz szintjét és csökkentheti a személyes kapcsolatok minőségét. Több előadás is foglalkozott a digitális detox jelentőségével, vagyis azzal, hogy tudatosan szakítunk időt az elektronikus eszközök használatának korlátozására.
Ez segít újraéleszteni a személyes kapcsolatokat és lehetőséget ad a teljes kikapcsolódásra.

 

Támogató munkahelyi környezet

A fesztiválon szereplő szakértők kiemelték a támogató munkahelyi kultúra fontosságát, ahol a vezetők és a csapattagok egyaránt elkötelezettek egymás jólétének előmozdításában.

Egy ilyen környezet elősegíti a stressz kezelését és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését.

 

Személyes fejlődés és önreflexió

Az előadók arra ösztönözték a résztvevőket, hogy rendszeresen töltsenek időt önmagukkal, értékeljék felül céljaikat és prioritásaikat, és gondoskodjanak saját mentális egészségükről.
Ezzel tudjuk támogatni, hogy tudatos döntéseket hozzunk mind a karrierünk, mind a magánéletünk tekintetében.

 

Rugalmasság és a határok meghatározása

A rugalmasság lehetővé teszi a marketing szakemberek számára, hogy jobban kezeljék a munka és a magánélet közötti átmeneteket. Az előadók felhívták a figyelmet arra is, hogy miért fontos meghatározni és kommunikálni a határokat a munkahelyen és otthon egyaránt – elkerülve a kiégést veszélyét.

 

SEO 2024: új kihívások és lehetőségek

A keresőmotor-optimalizálás (SEO) területén is folyamatosan változnak a szabályok és trendek, amelyekhez a szakembereknek alkalmazkodniuk kell a siker érdekében.

A 2024-es Magyar Marketing Fesztiválon a SEO jövőjével kapcsolatos előadások és workshopok különös figyelmet fordítottak arra, hogy milyen új kihívásokkal és lehetőségekkel kell szembenézniük a marketing szakembereknek a közeljövőben.

 

Mesterséges intelligencia és a gépi tanulás

Az AI és a gépi tanulás egyre nagyobb szerepet kap a SEO-ban, lehetővé téve a keresőmotorok számára, hogy pontosabban értelmezzék és rangsorolják a weboldalak tartalmát. Az előadók kiemelték, hogy a SEO szakembereknek meg kell érteniük ezeket a technológiákat, hogy optimalizálják weboldalukat az AI által vezérelt keresőmotorok számára.

 

Hangalapú keresés és kérdés-alapú tartalom

A hangalapú keresés népszerűségének növekedésével a kérdés-alapú tartalom és a természetes nyelvű keresési lekérdezések fontossága is megnő.

A szakértők arra ösztönözték a résztvevőket, hogy alkalmazzák a hosszú farkú (long-tail) kulcsszavakat, és integrálják a kérdés-alapú tartalmat SEO stratégiáikba, hogy jobban megfeleljenek a hangalapú keresési trendeknek.

 

Felhasználói élmény és weboldal sebesség

A Google és más keresőmotorok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a felhasználói élményre, beleértve a

 • weboldal sebességét,
 • reszponzivitását,
 • felhasználóbarát dizájnját.

Az előadások során kiemelték, hogy a SEO szakembereknek prioritásként kell kezelni weboldaluk technikai optimalizálását, hogy javítsák a felhasználói élményt és növeljék organikus rangsorolásukat.

 

Strukturált adatok és a Schema Markup jelentősége

Használatuk segít a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal tartalmát, ami javíthatja a weboldal láthatóságát a keresési eredményekben. Az előadók rámutattak, hogy a strukturált adatok alkalmazása növeli a weboldalak esélyét arra, hogy kiemelt snippetként vagy más kiemelt formátumban jelenjenek meg, ami jelentősen növelheti a kattintási arányt (CTR).

 

Tartalom minősége és mélysége

A tartalom továbbra is uralkodik a SEO világában, de a keresőmotorok egyre fejlettebbé válnak a

 • minőségi,
 • releváns,
 • mélyreható

tartalom felismerésében.

A fesztiválon nem győzték hangsúlyozni a szakértők hangsúlyozták, hogy a sikeres SEO stratégia alapja a jól kutatott, informatív és az olvasók számára értéket nyújtó tartalom létrehozása.

Marketing trendek 2024

Legfrissebb trendek és kihívások hazai e-kereskedelmi szektorban

A hazai webáruházak több mint egyharmada tapasztalt forgalom csökkenést, míg egy másik harmada csak csekély növekedést várt.

Ez azt mutatja, hogy a hazai e-kereskedők számára a jelenlegi gazdasági helyzet komoly kihívásokat tartogat, különösen

 • az új vásárlók szerzése,
 • a vásárlási gyakoriság növekedésének elősegítése,
 • a marketing tevékenységek hatékony menedzselése terén.

Jelenleg a webáruházak számára a legfontosabb tájékozódási források a versenytársak elemzése, a közösségi média és a szakmai weboldalak. Érdekes adat, hogy a válaszadók csak kisebb része vesz részt szakmai konferenciákon és képzéseken, ami pedig kiváló lehetőséget nyújthatna új ismeretek és ötletek szerzésére.

 

Mi a helyzet a logisztika területén?

A házhozszállítás továbbra is dominál, míg a fizetési módok között az online bankkártyás fizetés a legnépszerűbb. A webáruházak nyitottak az új fizetési megoldások iránt is, mint például a Google/Apple Pay, ami javíthatja a vásárlói élményt.

 

Mik jelenleg a marketing leggyakrabban használt eszközei?

Marketing szempontból a közösségi média jelenlét, a SEO, a Facebook hirdetések és a Google Ads a legnépszerűbb eszközök. A felmérés szerint ezek hozzák a legtöbb bevételt a webáruházak számára, ami alátámasztja ezeknek a marketing csatornáknak a fontosságát.

A webáruházak többsége az ügyfélélmény növelésére és az újra vásárlás ösztönzésére törekszik. A személyre szabott termékajánlások, a gyors és rugalmas szállítási opciók, valamint az új technológiák, mint az AI, bevezetése döntő lehet ebben a folyamatban.

Egy biztos: a folyamatos tanulás, az új technológiák alkalmazása és a vásárlói élmény folyamatos javítása elengedhetetlen a versenyben való megmaradáshoz.

 

Maximum Business és a Magyar Marketing Fesztivál

A piac bőséges lehetőségeket kínál, és az idei Magyar Marketing Fesztivál megerősítette, hogy a siker kulcsa a proaktív hozzáállás és a rendelkezésre álló eszközök maximális kihasználása.

Az “Eladhatósági index” és a “360°-os pénztermelő csatornák” koncepciója tökéletesen összecseng a fesztiválon bemutatott digitális marketing stratégiákkal, mint az eladásösztönző weboldalak, a közösségi média, az e-mail marketing, a SEO és a blogolás fontossága.

 

Kik vagyunk mi?

A Maximum Business Web és Marketing Ügynökségként a célunk, hogy ügyfeleinket a digitális marketing és webfejlesztés minden területén támogassuk.
A fesztivál során szerzett ismeretek és kapcsolatok tovább erősítik szakértelmünk, lehetővé téve számunkra, hogy innovatív és eredményorientált megoldásokat kínáljunk.

Maximum Business - Magyar Marketing Fesztivál

 

Referenciák

A fesztivál során bemutatott esettanulmányok és sikertörténetek inspirációt nyújtanak számunkra és ügyfeleink számára egyaránt. Több mint 1.000 termelő weboldallal és 55.000+ sikeres Facebook és Google kampánnyal büszkélkedhetünk, amelyek bizonyítják, hogy a Maximum Business filozófiáját sikeresen alkalmazzuk.

 

Zárásként Napoelon Hill szavait idézzük

„Amit az emberi elme képes kigondolni és hinni tud benne, azt meg is tudja valósítani!” – ez a hit vezérel minket a Maximum Business-nél.

A Magyar Marketing Fesztivál tanulságai csak megerősítették, hogy a megfelelő hozzáállással és a modern marketing eszközök alkalmazásával bármit elérhetünk.