A legtapasztaltabb PPC szakemberek felismerik, ha a Google hirdetési fiók nem jó kezekben van.

Melyek azok az árulkodó jelek, amik arra utalnak – a PPC-fiók kezelése nem megfelelő irányba halad?

Ha nincs időd, vagy csak egyszerűen látni szeretnéd, “milyen eredményeket produkálnak a Google Ads hirdetések“, akkor lépésről-lépésre haladva, menj végig ezen a néhány pontból álló ellenőrzési listán:

PPC büdzsé: Mindenekelőtt a legfontosabb azt látnod, hogy tartják-e a kampányaid a büdzsé limitet. Legyen az 1-1 kampányra, vagy általánosan egy hónapra jutó, mindig érdemes ellenőrizni, hogy nem futottál-e túl a költségeken.

Ha a költségvetést megfelelően akarod tervezni, akkor szorozd meg a napi költségkeretet 30,4-el (napok száma), annak érdekében, hogy egy hónapra vonatkozóan világos költségvetési tervezeted legyen.

Licitek: Kilistázhatod a legfontosabb/legtöbbet költő kulcsszavaidat, majd az:

Avg. CPC,

Est. Top of page bid,

Est. First position bid mérőszámok összehasonlításával állapítsd meg, hogy nem költessz-e túl, vagy esetleg egy-egy kulcsszó esetében ez a költés nem túl kevés-e.

Negatív vagy kizáró kulcsszavak: A seach term riportban láthatod azokat a kereső kifejezéseket, melyekre a kulcszavaid triggerelődnek. Érdemes ellenőrizned és biztosra menned, hogy nem jelenik-e meg a fizetett hirdetésed irrreleváns keresésekre is.

Amennyiben ilyeneket találsz egyszerűen csak vidd fel a negatív kulcsszavakat tartalmazó listára.

Kampány / Adgroup költések: Fontos azt is ellenőrizned, hogy az adott hirdetési keretet nem terheli-e aránytalan mértékben valamelyik hirdetési kampány, vagy hirdetési csoport.

Lehetnek olyan esetek, hogy például egy nagyobb keresési volument feltételező kulcsszólistát tartalmazó kampányban kevesebb költés van beállítva. Ekkor érdemesebb erre a kampányra többet költened, mivel ez valószínűleg jobban is fog konvertálni.

Optimalizálási pontszám: visszatérve a Google javaslataihoz gyakran ajánl a fiók kezelőjének olyan beállításokat, javításokat, amellyel javítható ez a százalékos pontszám.

Ezek a javaslatok vonatkozhatnak a keresési, display, vagy akár a shopping kampányokra is. Nem minden esetben kell azonnal elfogadni ezeket a javaslatokat, de érdemes azokat alaposan fontolóra venni.

Landing oldalak: a felhasználók szeretik a könnyen átlátható és navigálható érkező oldalakat. Ha azt látod a Google ads fiókban a Javaslatok alatt, hogy nem megfelelően mobilra optimalizált a landing oldal, azonnal javítsd ki.

Ekkor érdemes javítani a betöltődési sebességen, valamint A/B tesztelni a funkcionális, illetve design elemeket is.

Nem vagy biztos a PPC kampányaid beállításában, vagy félsz, hogy túlköltekezel? Keresd szakértő munkatársunkat és kérj konzultációt!

Felveszem veletek a kapcsolatot!