Karácsonyi ajándék vásárlás

A REGIO Játék saját legfrissebb felmérése szerint, melynek alapja a 2021. október 29. és november 3. között elvégzett online kutatás, 2020 kisgyermeket nevelő szülőt, illetve nagyszülőt kérdeztek.

A vállalat felméréséből kiderül, hogy idén karácsonykor sokan döntenek az online és a mobilról történő vásárlás mellett, a legtöbben társas- és kreatív játékot, könyvet, kifestőt és LEGO-t választanak a karácsonyfa alá.

Adataik szerint a teljes éves forgalom 60% -a realizálódik az ünnepi időszakban. A vállalat becslése alapján idén az átlagos online kosárértékük 13.000 Ft, míg a hagyományos bolti beszerzés értéke 9.600 Ft lesz – olvasható a Regiojatek.hu weboldalán.

Néhány további adat a felmérésből:

  • a friss, 2000 fős mintán végzett felmérés alapján a szülők 60% -a 10.000 Ft felett, míg a nagyszülők fele pedig 5.000-10.000 Ft közötti összegben költ karácsonyi ajándékra egy gyermekre vetítve.
  • a cég becslése alapján a játékpiac éves forgalmának mintegy 60% -a az év végi ünnepi szezonban realizálódik, hiszen ebben az időszakban több és magasabb értékű játék kerül a kosarakba.
  • míg a nagyszülők 60% -a 2-3 ajándékot rejt a fa alá az unokának, addig a szülők 70% -a három vagy több meglepetéssel készül a gyermekeknek.
  • az idei évben 20%-os online (13.000 Ft), illetve 10%-os hagyományos bolti (9.600 Ft) kosárérték-növekedéssel számolnak – mondta el a REGIO Játék marketingvezetője Gyaraki Dávid.
  • a legfelkapottabb termékek például a kreatív- és társasjátékok, a könyvek és kifestők, illetve az örökzöldnek számító Lego készletek.
  • mivel már többen vásárolnak mobilról, tízből hat válaszadó már mobileszközről, online rendeli meg a játékokat.
  • érdekes adat az is, hogy minden második megkérdezett novemberben, a válaszadók negyede pedig már októberben elkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, az utolsó pillanatra mindössze tízből egy család hagyja a vásárlást.

A REGIO Játék marketingvezetője azt is elmondta, hogy: „A zsúfoltság elkerülése végett valóban érdemes hamarabb megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. A játékpiac előfinanszírozott voltából fakadóan azonban attól nem kell tartaniuk a magyaroknak, hogy a játékok beszerzése veszélybe kerül, hiszen az ünnepi árukészlet hozzánk már nyáron beérkezett ”.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a REGIO Játék várakozása szerint, melyek a TOP 10 játékkategóriák a 2021-es ünnepi időszakban, akkor látogass el ide: regiojatek.hu

Olvasd el előző blogcikkünket is: Íme a 14. Nagy Webáruház Felmérés eredménye.

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maximumbusiness.hu