Így írj tökéletes PPC címsorokat 5 egyszerű lépésben!

A fizetett hirdetések címsorának elkészítésére nagyon ügyelned kell, hiszen ez elengedhetetlen a PPC hirdetések sikerességéhez. 

Ebből a perspektívából megközelítve ötször annyi ember olvassa el a hirdetési címsort, mint magát a hirdetés szövegét. Ha a címsor nem vonzza oda az emberek figyelmét, akkor addig görgetnek a Google találati listáján, amíg nem találnak rá arra, amit valójában keresnek. 

Ebből az következik, hogy a figyelemfelkeltő címsor nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a potenciális vásárló, vagy ügyfél tovább lép-e a landing oldaladra. 

Készen állsz? Ezzel az 5 egyszerű lépéssel TE is megnövelheted PPC hirdetéseid átkattintási arányát ( CTR).

#1. Válaszd ki a kulcsszavakat

A PPC hirdetések alapját képezik a kiválasztott kulcsszavak. A kulcsszó kutatás az első lépés ahhoz, hogy a fizetett hirdetéseid megfelelően működjenek. 

Ha például online oktatással foglalkozol, akkor számodra az ” online oktató “, vagy ” online oktatás ” kulcsszavak releváns keresések, melyekre optimalizálva a hirdetéseidet új ügyfelekhez juthatsz.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen kulcsszavakat használj a hirdetéseidben, akkor segítségül hívhatod a Google Kulcsszótervezőjét, vagy a Semrush SEO eszközt. Ezekkel az eszközökkel kielemezheted és meghatározhatod a potenciális kulcsszavakat, mielőtt belevágnál PPC hirdetéseid elkészítésébe.

Ezek a hasznos mutatószámok:

 

  • havi átlagos keresések
  • versenytársak
  • ajánlattételi becslések
  • kapcsolódó kulcsszavak
  • kattintások
  • megjelenések
  • átkattintási arány

 

A mutatószámok segítségedre lesznek ahhoz, hogy minnél egyértelműbb, és relevánsabb címsorokat írj hirdetéseidben. 

#2. Gondolj az USP-re

Az „unique selling proposition” rövidítve USP angol kifejezés magyarul azt jelenti: ” egyedi terméktulajdonság”.

Ha azt akarod, hogy az emberek a hirdetéseidre kattintsanak, akkor ügyfeleidnek mutasd be, hogy mi az, ami megkülönböztet téged a versenytársaidtól. Mi az ami olyan különleges a termékeidben, vagy szolgáltatásaidban? Mit kínálsz, amit esetleg ők nem?

Bármi is legyen az, írd bele a címsorodba. Használj minél kevesebb karaktert, hogy izgalmas és emlékezetes legyen. Leginkább a vállalkozásod előnyeit emeld ki a címsorokban.

Nézd ez a példát:

Első pillantásra a B hirdetés címsora nem sokat mond. 

Az A hirdetés sokkal inkább készteti a felhasználót a kattintásra. Egyértelműen ismerteti a gyors kiszállítást, valamint azt, hogy szolgáltatásaik gyorsabbak és kényelmesebbek, mint a versenytársaké.

De még ezen a hirdetésen is lehet javítani. Például, ha a hirdető kiegészíti a címsort a „gyönyörű” szóval így: „Beautiful Flowers Nottingham” – több kattintást eredményezhet a hirdetése.

#3. Összpontosíts az érzelmekre

Az érzelmek mozgatnak mindent. Fizetett hirdetéseidre is érvényes ez a megállapítás, hiszen érzelmek közvetítése nélkül nem fognak működni.

Emeld ki hirdetéseidben, hogy milyen lenyűgöző és gyönyörű a terméked, vagy hogy, milyen gyorsan és sztresszmentesen igénybe vehetik a szolgáltatásaidat. Biztosítsd közönségedet arról, hogy van megoldásod a problémáikra, ezzel megalapozva a megbízhatóságot vállalkozásod felé. Ha nem bíznak benned, akkor nem fognak hirdetéseidre kattintani!

Kérdés feltevése a hirdetésekben különösen jól működik pl. a biztosítási szolgáltatások esetében, mivel egy sokkal személyesebb problémára kínálsz megoldást, mint úgy általában. 

Például nézd meg ezt a hirdetést:

#4. Törekedj az egyszerűségre 

Használj egyszerű nyelvezetet az üzeneteid világossá tételéhez.

Miért? Azért, mert az emberek szeretik pontosan tudni, hogy mit fognak kapni, ha megrendelik a termékedet, vagy szolgáltatásodat. A hívószavakkal teletűzdelt címsorok inkább eltántorítják az embereket.

Olyan címsorokat írj a célcsoportod számára, amelyekből egyértelműen megtudják a felhasználók, milyen szolgáltatást, vagy terméket kínálsz nekik. 

#5. Használj számokat vagy statisztikákat a címsorokban

A számok és statisztikák alkalmazása a hirdetéseid címsorában nagyszerű módja annak, hogy kitűnj a Google hirdetések közül

Elősegítik a bizalom kiépítését, hitelesebbé teszik a márkádat, valamint arra késztetik az embereket, hogy többet is megtudjanak vállalkozásodról. 

Tény az is, hogy a számokkal ellátott címsorokkal 73%-al több közösségi megosztást és elköteleződést lehet elérni.