Gyors, vagy ingyenes szállítás?

Amikor el kell dönteniük a vásárlóknak, hogy a gyors vagy inkább az ingyenes szállítást választják – eredményként az jön ki, hogy a vásárlók 88%-a az ingyenes szállítást fontosabbnak tartja, mint a gyors kiszállítást – derül ki a retailtouchpoints cikkéből.

A Deloitte felméréséből az is világosan látszik, hogy a megkérdezett vásárlók 72%- szereti kihasználni az ingyenes szállítási lehetőséget a karácsonyi vásárlási szezonban. Sőt mi több 65%-uk úgy véli, hogy december 17-e után is engedélyezni lehetne az online vásárlásokat, melyhez járjon az ingyenes kiszállítás is.

Mi számít gyors szállításnak az e-kereskedelemben?

Annak ellenére, hogy az ingyenes szállításra nagy az igény a „gyors szállítás” azt jelenti az ünnepek alatt vásárlók 54%-a számára, hogy 1-2 napos legyen a kiszállítás. A megkérdezettek mindössze 35%-a tartja “gyorsnak” a három-négy napos szállítást.

Azonban a megnövekedett elvárások mellett a megkérdezett vásárlók 64%-a azt mondja, hogy nem lenne hajlandó többet fizetni a kétnapos szállításért.

A kiszállítást még azt is befolyásolja, hogy az emberek 64%-a online rendeli meg az árut, de a fizikai boltban veszi át a szállítási díj összege miatt, 48%-uk pedig online rendel és kiszállítást kér.

Ebből a felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezettek:

  • 45%-a háztartási gépeket
  • 43%-a elektronikai cikkeket és
  • 43%-a ruházati cikkeket rendel online, de a fizikai boltban veszik át az árut.

A vásárlók nem csak a szállítás területén várják el a fejlesztéseket az e-kereskedők részéről, hanem a garanciális feltételek javítását, illetve a gyorsabb ügyfélszolgálatot is.

Például a fogyasztók 67%-a azt várja el, hogy a kiskereskedők biztosítsanak lehetőséget egy árucikk visszaküldésére bármelyik üzletébe, míg 63%-uk azt szeretné, hogy több visszatérítési lehetőség közül lehessen választani.

A felmérés válaszadóinak több mint fele, vagyis 51%-a azt mondja, hogy az ünnepek idején hosszabb, 30 és 90 nap legyen a visszatérítési időszak, 41%-uk pedig azt a lehetőséget is szivesen fogadná, ha nyugta nélkül is lehetne intézni a visszatérítést.

Az te e-kereskedelmi vállalkozásod, milyen szinten elégíti ki ezeket a vásárlói igényeket? Ha nem vagy biztos benne – neked miben kellene javulnod, keresd munkatársunkat!

Felveszem veletek a kapcsolatot!

Berta Gergő
06 30 386 2627
gergo.berta@maximumbusiness.hu