A valódi kérdés az: megéri-e vállalkozásodnak hirdetni a Facebook-on? 

Nézzük meg, mit mondanak a statisztikai adatok ebben a kérdésben:

 • Az az általános vélemény, hogy az emberek nem szeretik a Facebook hirdetéseket. A számadatok azonban azt mutatják, hogy 2018-ban a válaszadók csak 1 százalékára hatott negatívan a Facebook PPC hirdetések, szemben a 2016-os és 2017-es 7% -kal.
 • A hirdetők kedvelik a PPC kampányokat, mivel várhatóan 50% -kal több lead konverziót hoznak, mint az organikus webes forgalom.
 • A statisztikai előrejelzések és a válaszadók állításai alapján a marketingesek növelni fogják a PPC kampányokba történő beruházásokat a jövőben.

Mivel a Facebook a Google Ads egyik legnagyobb versenytársa az online hirdetések piacán – a világméretű közösségi média platform vonzó hely a fizetett hirdetési kampányok létrehozására.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres hirdetéseket hozzunk létre célközönségünk számára a Facebookon?

Olvasd el tippjeinket a témában:

 1. A megfelelő kampánycél kiválasztása

Milyen üzenetet szeretnél közvetíteni PPC hirdetéseiddel a közönséged felé? A Facebook hirdetési felülete három célbeállítást kínál fel:

Awareness: ha ezt a célt választod, akkor a Facebook PPC hirdetéseiddel márkaépítésbe kezdhetsz, melynek révén több emberrel ismertetheted meg vállalkozásodat.

Consideration: akkor válaszd ezt a célkitűzést, ha fizetett hirdetéseiddel forgalmat, elkötelezettséget, új leadeket szeretnél generálni, vagy valamilyen tartalmat szeretnél reklámozni pl. alkalmazástelepítések vagy a videómegtekintések.

Conversion: amennyiben ezt a hirdetési célt választod, akkor a PPC-hirdetéseid a konverziók számának növelésére, az üzletlátogatásokra, vagy a katalógus eladásokra irányul.

Amint láthatod, mind a három cél egybeesik a vevők vásárlási útjának három szakaszával.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő célt egy Facebook közönség számára?

A célkitűzés megválasztása attól függ:

 1. hogyan akarod a célközönségedet megszólítani
 2. mekkora méretű a vállalkozásod

Válaszold meg ezeket a kérdéseket:

 • Kiket szeretnél elérni hirdetéseiddel?
 • Szeretnéd, hogy megismerjék a márkád?
 • Vagy azt szeretnéd elérni, hogy azonnal megvásárolják a termékedet vagy igénybe vegyék szolgáltatásodat?

Nem számít, milyen típusú vállalkozást működtetsz – az Awareness és Consideration célbeállítások előnyeit azonnal kihasználhatod. Az ilyen célokkal beállított Facebook hirdetésekre rögtön reagálnak az emberek. 

A Conversion célbeállítást már azok a cégek alkalmazzák, akiknek már ismerik a brandjüket és most kizárólag csak a növekvő eladásokra kívánnak koncentrálni.

 1. Hirdetések elhelyezése

Amikor a közönséget PPC kampányokkal célozzuk, akkor többféle hirdetéselhelyezési lehetőség közül választhatunk. 

Néhányat ezek közül megemlítünk:

 • Facebook hírcsatorna,
 • Facebook jobb oldali elhelyezés,
 • vagy történetek elhelyezése a Facebook-on, a Messenger-en és az Instagram-on.

Lehetőség van még arra is, hogy a célközönséget az említett csatornákon keresztül autómatikusan érd el, illetve a Facebook lehetővé teszi bizonyos elhelyezések kizárását is.

 1. Számít a hirdetések típusa

A Facebook Insights statisztikája alapján meghatározhatod a legtöbb elköteleződést mutató hirdetéstípust. A célközönség preferenciái alapján választhatsz a három hirdetési formátum közül:

Választhatsz a meglévő Facebook oldal posztjai közül olyat is, amelyik már jól teljesített. Ezt már könnyedén fizetett hirdetésként is kitudod emelni, melynek során még több elköteleződést tudsz elérni az emberek körében.

Figyelembe kell venned a hirdetési szöveget is. A Facebook alapértelmezés szerint állítja be a hirdetés szövegét, ám ezt érdemes úgy megváltoztatnod, hogy még célzottabbá és relevánsabbá tedd a PPC kampányaidat.

Ha esetleg túl bonyolultnak tűnik egy Facebook PPC hirdetés megtervezése, beállítása és optimalizálása – inkább azt tanácsoljuk – vedd fel a kapcsolatot szakértőnkkel egy konzultáció erejéig!

Felveszem veletek a kapcsolatot!