Kezdjük a lényeggel: a PPC hirdetések működnek. Befektetsz X forintot a Facebook és Google hirdetéskezelőjébe, a folyamat végén pedig többletbevételed keletkezik. Akkor,

  • ha tudod mit csinálsz.
  • vagy olyat bízol meg, aki tudja mit csinál.

A cikk az utóbbihoz biztosít számodra kézzelfogható segédletet. Végig vesszük tehát azokat a szempontokat, amiket figyelembe véve csalódásmentesen találhatod meg a PPC-hirdetéseid valóban hozzáértő szakembereit.

„Egyszer hirdettünk a weben, nálunk nem működött”

Ennél károsabb gondolatot nehéz elképzelni egy vállalkozás sikerességén dolgozva. Még akkor is, ha korábban volt már negatív tapasztalatod online hirdetésekkel. A PPC brutálisan jó megtérülést képes termelni és még mindig felszálló ágban van.

Tudtad például,

  • hogy csak a Google hirdetésekből származó bevétele 146,92 milliárd dollár volt 2020-ban?
  • hogy a felhasználók közel kétharmada kattint rendszeresen fizetett tartalmakra?
  • hogy a márkák 96%-a költ pénzt rendszeresen Google vagy Facebook hirdetésekre?

Fontos persze hozzátenni, hogy a hirdetésmenedzsment szakértelmet, időt és energiát igényel. Pláne, ha eredményeket vársz tőle. Külön szakma, akárcsak a Te szakterületed. Úgyhogy szinte biztosra vehető, hogy jobban jársz a kiszervezésével.

Tartsd házon belül, vagy szervezd ki a hirdetések menedzselését? 

Csukott szemmel boldogulsz a Facebook Vállalkozáskezelőben és a Google Ads fiókodban? Képben vagy az algoritmusok frissítéseivel és még heti 6-8 órád is van lekövetni a hirdetések teljesítményét? Netán házon belül meg tudsz fizetni egy ügyeskezű PPC-s szakembert?

Gyaníthatóan nemleges választ adnál mindhárom kérdésre, ugye? Hacsak nem a magyar KKV-k ritka 1%-ába tartozik a céged, borítékolhatóan veszíteni fogsz a házon belül menedzselt PPC-kampányokkal.

Szemben a kiszervezett hirdetéskezelés választásával. Aminek nagy előnye ugyanis, hogy úgy bízhatod szakértőkre a kulcsfontosságú területet, hogy még rengeteg időt is spórolsz.

„De hogyan találjak olyat, akire nyugodt szívvel bízhatom a kampányaim?” – kiváló a kérdésed. Úgyhogy mindjárt meg is válaszoljuk.

Miről ismerhetsz fel egy a PPC-hez valóban értő ügynökséget?

A PPC nem játék. Százezres (vagy akár milliós) költések megtérülése múlik azon, kiknek a kezébe adod a hirdetéskezelő fiókjaid kulcsát. Esszenciális kérdés kiszúrnod azt az ügynökséget, ahol TOP szakemberek dolgoznak a kampányaidon.

A következő lényeges szempontok figyelembevétele segíthet elválasztani az ocsút a búzától, vagyis az amatőr hirdetéskezelőket a profi PPC-s szakemberi gárdától:

  1. Egy hozzáértő ügynökségnél adat alapon zajlik a munka. Precíz elemzésekre építve a hirdetési kampányokat, és számszerű eredményekre alapozva a hirdetések optimalizálását.
  2. Egy profi PPC-s ott hirdet, ahol a célközönséged jelen van. Az ő nyelvükön, releváns tartalmakkal, mágnesként vonzva a figyelmet.
  3. Egy senior PPC-s havi legalább 160+ óra és 20+ projekt tapasztalatára Ismeri az iparágad, vagy ha szükséges, tudja hol nézzen utána a legfontosabb tudnivalóknak.
  4. Egy korrekt szolgáltató a stratégiában is segít. Nemcsak végrehajt, hanem veled is gondolkodik. Partnerként tekint rád, hisz neki is érdeke, hogy a hirdetéseidből a legtöbbet hozza ki.
  5. Egy PPC-re specializálódott csapat a marketing egyéb területein is kompetens. Így akár a marketinged egyéb területeit is nyugodt szívvel rájuk bízhatod.

Ezekre a szempontokra tudatosan ügyelve nehezen foghatsz mellé. Már csak az a kérdés, hogy találj megbízható partnert az online hirdetéseidnek.

Hogy találd meg azt az ügynökséget, aki nem okoz csalódást?

Kérj ajánlást ismerősöktől, keress a Google felületén vagy nézz körbe szakmai fórumokon. Koncentrálj azokra az ügynökségekre, ahol láthatóan megvan a szükséges hozzáértés. Kérj ajánlatot akár több helyről is.

Komolyan csak azokat az ügynökségeket vedd, ahol referenciák sora támasztja alá a szakértelmet. Hirdetéskezelésnél a számok nem hazudnak. Ha egy ügynökség másnál hozta az eredményeket, akkor jogosan bizakodhatsz a közös munka megtérülésében.

Ha egy mód van rá, nulla ismeretséggel ne bútorozz össze senkivel. Ehelyett kérd az előzetes konzultáció lehetőségét, utána pedig akár egy próbaidőszak keretei között jobban is megbizonyosodhatsz a kooperációban rejlő potenciálról.

Szeretnéd, hogy mi termeljünk pénzt a hirdetéseiddel?

3.976.330.000 Ft. Mostanáig ennyi pénzt termeltünk ügyfeleinknek. Szinte biztos, hogy ez a szám nemsokára 4-essel fog kezdődni. Szeretnéd, hogy közte legyen már a cégednek megtermelt profit is?

Egyszerűen kattints ide és beszélgessünk KÖTELEZETTSÉGMENTESEN a hirdetéseidről.