ESETTANULMÁNY

Woowwsolar

A Woowwsolar zöld és energiatakarékos megoldást kínál a napelemek telepítése által, ami bárki számára elérhető.

Olvasd el, hogyan tettük őket naggyá!

A cég profilja

A cég teljeskörű szolgáltatáspalettával rendelkezik, ami magába foglalja az igényfelmérést, napelem telepítést, adminisztrációs tevékenységet, – és amennyiben szükség van rá – , magát a pályázatírást is. Tulajdonképpen minden terhet levesznek az ember válláról, és a végén egy kész, korszerű napelemekkel felszerelt ház lesz a végeredmény.

Probléma és elvárás

Mivel nem rendelkeztek weboldallal, és az érdeklődők gyűjtésére, utánkövetésére sem volt semmilyen rendszer létrehozva, így minket bíztak meg ennek kialakításával.

Elvárás volt, hogy az érdeklődőknek minden szükséges adatot meg kelljen adniuk az ajánlatkérés során, ezáltal csökkentve az utólagos adatbekérések számát, illetve a plusz munkaidőt is, ami jelentős mennyiségű humán erőforrást emésztett fel.

A sok érdeklődőt nem tudták strukturáltan menedzselni, nem volt egy rendszer, ahol minden információ egységesen elérhető lett volna, és minden kolléga hozzáfért volna. Az sem volt egyértelműen kideríthető, hogy egy-egy ügyféllel mi a helyzet: egyeztetni kell-e még vele az ajánlatadás előtt, mikorra lett megbeszélve az igényfelmérés időpontja, milyen dokumentumok hiányoznak még a pályázathoz stb.

A cél tehát egy olyan rendszer létrehozása volt, ami:

  • informatív és letisztult formában mutatja be az előnyöket és a megvalósítási folyamatot

  • könnyen áttekinthető és egyértelmű, hogy az ajánlatkérés ne okozzon problémát senkinek sem

  • strukturáltan kezeli minden érdeklődő adatát, ami bármikor visszakereshető, minden kolléga számára elérhető, és szükség esetén akár e-mail kiküldésére is használható (CRM funkciók)

Megvalósítás

Mivel a fő hangsúly inkább a beszerelésen és az ezzel járó előnyökön volt, így a cég által használt és beszerelt termékeket csak „említőlegesen” kellett feltüntetni az oldalon, nem kerülhetett emiatt háttérbe a lényegi információ.

Ahhoz, hogy az oldal sikeresen konvertáljon, azaz érdeklődőket gyűjtsön a cég számára, profi szövegíró segítségét is igénybe vettük, és az ő meglátásait, ötleteit alapul véve terveztük meg a weboldal vázát. A szövegírás során mindenképp figyelembe kellett vennünk, hogy mivel a szakmai részleteket, napelem paramétereket stb. mindig a helyszínen egyeztetik a cég munkatársai és az ügyfél, így a weboldalon nem kellett ilyet feltüntetnünk. Félő volt ugyanis, hogy amennyiben mélyrehatóan belemennénk a témába, az bár építette volna a szakértői státuszt, de túlterhelte volna információval a látogatókat, akik végül nem is olvasnak tovább, hanem elhagyják az oldalt. A cél tehát „csak” az volt, hogy ajánlatot kérjenek az érdeklődők, aminek során megválaszolják az összes szükséges kérdést.

Menetközben tovább bővült a cég szolgáltatási szegmense, és az eddigieken túlmenően már nemcsak magánszemélyeknek, hanem cégeknek is segítettek a korszerűsítésben. Emiatt némi módosításra volt szükség a projekt során, így egy új aloldallal, és egy, a korábbitól eltérő plusz ajánlatkérő űrlappal kellett kiegészítenünk weboldalt.

A CRM funkciók ellátását SalesAutopilot-tal valósítottuk meg, az űrlapot kitöltő személyek adatai is egyből bekerülnek ide. Maga az űrlap feltételes logikai elemeket is tartalmaz, tehát egyes kérdések attól függően jelennek meg, hogy egy korábbi kérdésre milyen választ adott a kitöltő. Ezzel is az volt a cél, hogy első látásra ne tűnjön „ijesztőnek” a sok kérdés, és nagyobb valószínűséggel töltsék ki a látogatók.

Végeredmény

Az oldal design kialakításánál igyekeztünk modern, és letisztult arculatot tervezni, hogy megfeleljen a mai trendeknek, elvárásoknak. Úgy érezzük, ezt sikerült is megvalósítanunk.

A SalesAutopilot beépítése által pedig a cégnek végre nem megy el annyi ideje az ajánlatkérések feldolgozásával, a szükséges dokumentumok beszerzésével, továbbá rendszerezetten tudja kezelni minden érdeklődő és ügyfél adatait.

A rendszer hatékonyságát pár hónapnyi tesztelés után a cég is visszaigazolta, azóta pedig már egyéb projektjeik megvalósításával is minket bíztak meg.